torstai 3. maaliskuuta 2016

04.03.2016 Kansainvaellus

              Lähialueilta Suomeen tulevilla pakolaisilla ja siirtolaisilla ei ole Suomen alkuperäisten asukkaiden kannalta  ollut kovin suurta merkitystä. Heidän kotoutumisensa on ollut käytännössä ongelmatonta. Pieni joukko pakolaisia kaukomailta, Vietnamista ja Chilestä, ei myöskään horjuttanut suomalaista yhteiskuntaa. Rajan avaaminen 90-luvulla pakolaisuudelle ja siirtolaisuudelle Afrikan ydinalueilta Suomeen on sen sijaan horjuttanut suomalaisen yhteiskunnan perusrakenteita. Kansanvallan kannalta asiaa ajatellen tapahtuma oli ja on todella järkyttävä. Kuinka äärettömän pieni joukko hallinnon ihmisiä voi tehdä koko maata ja kansaa koskevan kauaskantoisen peruuttamattoman päätöksen kysymättä maata tuhansia vuosia asuttaneen alkuperäisväestön mielipidettä ja lupaa.
                Vuoden 2015 alussa oli jo havaittavissa, että Afrikan ja Lähi-Idän kansojen parissa oli väestön kasvun, alhaisen elintason ja sisäisten levottomuuksien vuoksi muuttopaineita Euroopan suuntaan. Tämä paine alkoi purkautua, kun Italian Merivartiosto ja Laivasto järjestivät sillan Välimeren yli Afrikasta Eurooppaan. Kaaos oli tosiasia sen jälkeen kun Kreikkakin oli järjestänyt pakolaisten ja laittomien siirtolaisten kuljetuksen Turkin rannikolta Kreikkaan Euroopan mantereelle. Euroopan ja samalla myös Suomen ulkoraja oli täysin auki kansainvaellukselle, joka on ihmiskunnan historiassa suuruudeltaan merkittävä. Tilanteesta on turhaa syyttää ihmisiä, jotka käyttivät avoimia rajoja  hyväkseen. Suomessa voi syyttää taas kerran hallinnon virkamiehiä ja poliitikkoja, jotka vetoavat kansainvälisiin sopimuksiin, joita muut eivät tosin noudata. He eivät ryhtyneet välittömiin maata ja sen asukkaita suojaaviin toimenpiteisiin, vaikka maassa on lainsäädäntö poikkeustilojen poikkeuksellisia päätöksiä varten. Samanlaista arkaa päätöskyvyttömyyttä oli aikoinaan Esko Ahon hallituksella 90-luvun laman jälkiselvittelyssä.
                 Nyt syytän hallintoa siitä, että koen suomalaisten perinteisen elämänmuodon olevan jälleen  uhattuna, kun kansainvaellus Aasiasta ja Afrikasta ulottuu aina Suomeen asti ilman, että se määrätietoisin toimin pysäytettäisiin rajoilla.
                    Ihmettelen sitä, miten yksimielisesti tiedotusvälineet tukevat tässä tilanteessa hallintoa ja sen politiikkaa, vaikka hallinnolla ei ole  "kansalta" minkäänlaista valtuutusta nykyiselle aivan uudenlaiselle siirtolaispolitiikalle. Rahaa löytyy hmeellisesti  lähes rajattomasti   tuhansien laittomien maahanmuuttajien täysihoitoon ja kotouttamiseen samaan aikaan  kun omat vanhukset jäävät rahan puutteen vuoksi hoitamatta ja asunnottomat ilman kotia.  Olen juuri tällä hetkellä aivan typertynyt myös siitä, että viime päivinä valtion televisio-ohjelmisto on tukenut hallinnon politiikkaa aivan samanlaisilla mielikuvilla kuin Neuvostoliiton valtiollinen propaganda aikoinaan tuki omaa hallintoaan.    
                  Pentti Tourula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.