maanantai 29. helmikuuta 2016

01.03.2016 Alkuperäisasukkaiden rekisteröityminen


          Pohdin edellisessä kirjoituksessani suomalaisten ja suomalaisuuden alkuperää. Selväksi lienee tullut tutkimuksiin perustuva mielipiteeni siitä, että suomalaiset ovat  juuriltaan kantaeurooppalaisia, joista on paikan päällä Pohjois-Euroopassa muotoutunut suomalaisuus. Nykyinen Suomi on suomalaisten ainoa  kotimaa. Olen ylpeä suomalaisuudestani siihen kuuluvine hyvine ja huonoine puolineen. En häpeä sitä, että minussa voi olla äidin puolelta hiemen saamelaista verta. Tosin isän puolelta on varmasti perimää Pietarin alueelta. Lisäksi meissä kaikissa alkuperäisissä  eurooppalaisissa on Neandertalin ihmisen geenejä ja ominaisuuksia toisin kuin  afrikkalaisissa.
         Ohitse on aika, jolloin Euroopassa muodostettiin valtioita kansallisuuden eli kielen ja kulttuurin perusteella. Suurten monikulttuuristen valtioiden muodostuminen on uhka varsinkin Euroopan pienimmille alkuperäiskansoille. Me suomalaiset selvisimme 800-vuotisesta ruotsalaisesta hallinnosta, kun meidät irroitettiin siitä 1800-luvun alussa. Selvisimme myös venäläisestä 100-vuotisesta hallinnosta irroittaumalla siitä 1900-luvun alussa. Molemmissa tapauksissa ehkä viime hetkellä. Siirryimme parikymmentä vuotta sitten vapaaehtoisesti Euroopan Unionin hallinnon alle tietämättä etukäteen varmasti, mitä se meille suomalaisille tulevaisuudessa merkitsee. Kaikkea ei meille äänestäjille kerrottu. Useaa meistä on alkanut aidosti ja aiheellisesti pelottaa, kun rajat häviävät maiden ja maanosien väliltä.
        Saamelaiset ovat jo vuosia sitten havainneet, että vaarana on heidän täydellinen sulautumisensa heitä ympäröiviin kansoihin. He ovat alkaneet virallisesti rekisteröityä alkuperäiskansana. Tämä rekisteröityminen on Suomessakin tapahtunut valtion hallinnon suostumuksella ja taloudellisella tuella. Valitettavasti tämä rekisteröityminen on muuttunut riitaiseksi, kun siihen on tullut mukaan myös taloudellisia intressejä eikä ainoastaan saamelaisen kulttuuriperinnön säilyttäminen.
          Suomenruotsalaiset rekisteröidään valtiovallan aivan erityisessä suojelussa. Ei missään maassa liene näin  pienellä siirtolaisvähemmistölle niin suuri kulttuurillinen, taloudellinen ja poliittinen vaikutusvalta kuin Suomen tasavallassa. En ole vihamielinen Ruotsin kuningaskunnalle tai ruotsinkielisille. Asuin Ruotsissa kaksi vuotta sotalapsena ja palasin Suomeen täysin ruotsinkielisenä. Nämä kaksi vuotta olivat elämässäni ehkä parhaita vuosia. Ruotsin Mamma ja Pappa olivat ihania ihmisiä. Kiitollisuus heitä kohtaan säilyy aina mielessäni.
        Suomen Romaniheimo on myös rekisteröitynyt jo vuosia sitten. Ilman valtion hallinnon taloudellista tukea ei romaniyhdistys saavuta romanikulttuurin vaalimisessa merkittäviä tuloksia. Mielestäni heitä voidaan tukea , vaikka romaneja ei voida pitää Suomen alkuperäisinä asukkaina.
        On täysin käsittämätöntä, että perinteisesti Euroopan kaikkein "kristillisimpiin" valtioihin kuuluvaan Suomeen on alkanut Euroopan ulkopuolelta tulleista maahanmuuttajista muodostua ja rekisteröityä vieras, väkivaltainen ja  riitaisa uskonnollinen yhteisö. Tämäkin tapahtuu valtion hallinnon hyväksynnällä ja tuella. Luuleeko hallinto todellakin, että saa tämän yhteisön  hallintaansa tukemalla sitä.
        Olen katsonut aiheelliseksi  perustaa Suomalais-Karjalaisen Vapaavaltion ja toivon sille kannatusta ja merkitystä aatteellisena yhdyssiteenä. Suomalaisten asemaa on vahvistettava Suomessa maan  alkuperäiskansana  suomalaisen kulttuuriperinnön säilyttämiseksi.
          Pentti Tourula
         
         
         

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.